Švestkové „tvarohové“ knedlíky

Ingredience:
vypeckované švestky
180g tofu natural
lžíce oleje
150g celozrnné mouky
5-7 lžic špaldové krupice
1 lžíce vanilkové hrašky
100ml vody
špetka soli
skořice
javorový sirup nebo jiné sladidlo

Postup:
V mixéru rozmixujeme tofu se lžicí oleje. V míse smícháme mouku, krupici a přidáme rozmixované tofu. Lžíci vanilkové hrašky rozmícháme ve 100ml vlažné vody. Pak vše smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Utvoříme váleček, který nakrájíme na stejně široké plátky.  Na pomoučněném válu z každého plátku rukou vytvoříme malé placičky. Do každé placičky zabalíme půlku vypeckované švestky; hotové knedlíčky vyválíme v mouce. Knedlíčky vaříme ve vodě asi pět minut (dokud nevyplavou).
Knedlíčky servírujeme polité švestkovým pyré: vypeckované švestky rozmixujeme, směs zahřejeme na pánvi k varu, kdy přidáme špetku skořice a lžičku javorového sirupu.


 
Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu a autorem e-booku Veganství prakticky.

3 Komentářů k “Švestkové „tvarohové“ knedlíky

  • 17.9.2014 at 14.29
    Permalink

    Dnes jsem knedlíky uvarila a byly naprosto luxusni.Do omáčky jsem jeste přidala mlety mak a mnamka!!!

    Reply
  • 14.7.2017 at 11.19
    Permalink

    super recept :) vše drží po hromadě jak má, doporučuji

    Reply
  • 22.6.2018 at 23.58
    Permalink

    Můžu hrašku nějak nahradit nebo úplně vynechat?

    Reply

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>