Veganská omeleta z tofu

Vegané a veganky si často stýskají po klasických vaječných jídlech. Po receptech na falešná „míchaná vajíčka“ a veganské palačinky tak nabízíme další, a to veganskou omeletu. Kromě výborné chuti má navíc benefit nízkého obsahu cholesterolu v porovnání s omeletou z vajíček…

Ingredience:

–    balíček silken-tofu (tužší konzistence, například FIRM od firmy Mori-nu)
–    3 lžičky kokosového (nebo jiného rostlinného) mléka
–    3 lžičky lahůdkového droždí
–    3 lžičky kukuřičného škrobu
–    1 lžička hořčice
–    ½ lžičky kurkumy
–    ½ lžičky soli
–    špetka pepře

Cokoliv podle chuti do náplně (žampiony, špenát, rukolu, vegan „sýr“ atd.).

Postup:

Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte. Rozpalte pánev a dejte na ni jen špetku oleje. Stačí opravdu jen troška, na kvalitní pánvi se dá smažit skoro bez tuku. Potom opatrně lžicí nebo naběračkou rozetřete hmotu na pánev; nesnažte se o tenkou vrstvu, omeleta by se vám pak trhala – počítejte s tím, že bude tlustší. Nejlépe se mi osvědčilo roztahovat hmotu po pánvi krouživými pohyby od středu – chce to cvik a prvních pár omelet nejspíš hezkých nebude… Smažte asi 3-5 minut amůžete servírovat!


 
Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu a autorem e-booku Veganství prakticky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>