Švestkové „tvarohové“ knedlíky
Ingredience:
vypeckované švestky
180g tofu natural
lžíce oleje
150g celozrnné mouky
5-7 lžic špaldové krupice
1 lžíce vanilkové hrašky
100ml vody
špetka soli
skořice
javorový sirup nebo jiné sladidlo
Postup:
V mixéru rozmixujeme tofu se lžicí oleje. V míse smícháme mouku, krupici a přidáme rozmixované tofu. Lžíci vanilkové hrašky rozmícháme ve 100ml vlažné vody. Pak vše smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Utvoříme váleček, který nakrájíme na stejně široké plátky. Na pomoučněném válu z každého plátku rukou vytvoříme malé placičky. Do každé placičky zabalíme půlku vypeckované švestky; hotové knedlíčky vyválíme v mouce. Knedlíčky vaříme ve vodě asi pět minut (dokud nevyplavou).
Knedlíčky servírujeme polité švestkovým pyré: vypeckované švestky rozmixujeme, směs zahřejeme na pánvi k varu, kdy přidáme špetku skořice a lžičku javorového sirupu.
Dnes jsem knedlíky uvarila a byly naprosto luxusni.Do omáčky jsem jeste přidala mlety mak a mnamka!!!
super recept vše drží po hromadě jak má, doporučuji
Můžu hrašku nějak nahradit nebo úplně vynechat?