Kokosové košíčky
Zdravé kokosové košíčky namísto klasického cukroví… Chutnají a vaše zdraví vám poděkuje, že se necpete cukrem.
Kokosové košíčky
Ingredience:
- 1 šálek jáhel
- 100ml rostlinné smetany
- kokosové mléko (hlavně tuhou usazenou část na vrchu plechovky, zbytek použijeme pouze na zředění, kdyby byla hmota moc tuhá)
- 160g kešu (namočené přes noc)
- 20g másla
- 100g strouhaného kokosu
- hrstička mandlí
- 5 lžic rýžového sirupu
- pár lžic kokosu na opražení
Postup:
- Jáhly spaříme horkou vodou, dáme do hrnce a zalijeme smetanou a vodou tak, aby byly ponořené cca 2 cm.
- Přidáme dvě lžíce rýžového sirupu a za občasného míchání vaříme do změknutí.
- Počkáme, až jáhly vychladnou a pak je rozmixujeme s kešu ořechy, mandlemi, máslem, rýžovým sirupem a kokosovým tukem.
- Výslednou hmotu nandáme lžičkou do malých papírových košíčků a dáme vychladit.
- Můžeme ozdobit opraženým kokosem (pouze krátce nasucho opraženém na rozehřáté pánvi).