Vínové pečivo

Kdo by neměl rád vánoční pečivo slepované marmeládou… Nyní můžete mlsat i zdravě:

Vínové pečivo

Vínové pečivo

Ingredience:

  • 1 a ½ hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1 kostka rostlinného tuku (např. bio Alsan)
  • 5-6 lžic bílého vína
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli

Postup:

  1. Z mouky, tuku a bílého vína zpracujeme těsto a necháme ho 2 hodiny chladnout.
  2. Na válu vyválíme tenkou placku, ze které vykrájíme tvary. Ty přemístíme na pečící papír na plech. Pečeme na 180 stupňů do zlatova.
  3. Slepujeme marmeládou bez cukru, nebo jinou dobroutou...
http://veganka.cz/vinove-pecivo/


 
Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu a autorem e-booku Veganství prakticky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>