Domácí vegan „sýr“

Ingredience:

100g vařených batátů (jeden kus)
50g natural tofu
30ml oleje
trochu lahůdkového droždí
3 lžičky šťávy z citronu
5g soli

Postup:

Vše umixujeme na kaši a přimícháme 200ml sojového nápoje + 10g agaru. Všechno musí být dost studené, takže nespěchejte a po uvaření nechte batáty vystydnout. Pokud dáte hodně droždí, chutná to jako zrající sýr. Vzniklou směs za stálého míchání vařte 2 min a pak dejte do formičky nebo misky ztuhnout.

recept od Zuzany Dlouhé

=> další recept na „sýr“ zde

Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu (http://sportuj.veganka.cz) a lektorem přednášek o veganství .

7 Komentářů k “Domácí vegan „sýr“

  • 30.7.2014 at 16.48
    Permalink

    Ahoj! droždí dáváš normální, nebo lahůdkové?? je tam psáno kousek- tak jsme dali normání…..udělala jsem to přesně podle receptu a moc nám to nechutná :((

    Reply
    • 2.8.2014 at 15.49
      Permalink

      Ahoj, dávám lahůdkové. Ta formulace je chyba, jdu ji opravit. Díky za upozornění! Právě to lahůdkové droždí tou dodává „sýrovou“ chuť..

      Reply
  • 14.5.2015 at 14.17
    Permalink

    Proč v ingrediencích není napsaný i sojový nápoj a agar?

    Reply
    • 19.7.2015 at 16.31
      Permalink

      Určitě!! V receptu se přímo myslí prášek..

      Reply
  • 6.8.2016 at 17.11
    Permalink

    Dobrý den,

    jen pro ujasnění, sojový nápoj myslíte mléko ? A směs z těchto všech ingrediencí smícháme i s agarem, stále za studena? A poté postupně přivedeme k varu a vaříme 2 min ?

    Jen abych to nepopletl :-)

    Reply
    • Pavel Houdek
      7.8.2016 at 22.57
      Permalink

      Ano.. Agar jsem myslím přidával až při varu…

      Reply

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>