Rawmezán
V poslední době se roztrhl pytel s veganskými náhradami tvrdých sýrů typu parmezán atd. Před pár dny jsem vyzkoušel alternativu, tzv. Rawmezán, který sice není úplně raw, ale je rozhodně levnější, zdravější a výživnější variantou těchto náhražek. Vynikající je na těstovinách, rizotu atd., zkrátka všude tam, kde se „sýr“ přidává na už hotové jídlo. Na zapékání se naopak nehodí vůbec, jelikož se neroztéká.
Příprava je tak jednoduchá, že se ani nevyplatí natáčet videorecept…
Potřebujeme:
1 hrnek vlašských ořechů
½ hrnku slunečnicových semínek
¼ hrnku sušeného droždí
čajovou lžičku soli
Ořechy dáma na pár hodin namočit, ale není to nutné. Pak vše dáme do mixéru a na drobno rozmixujeme (z ořechů by se ale neměla stát kaše, vše by mělo být na malé kousky). Toť vše..
Pingback: Celozrnná pizza | veganka.cz
Kolko takyto rawmezán vydrží?