Veganská mozzarella

Přínášíme recept na další veganský „sýr.“ Příprava je velmi jednoduchá, navíc i složením jde o docela zdravou potravinu. A v neposlední řadě, na rozdíl od řady jiných domácích „sýrů“ má tento velmi autentickou chuť…

Ingredience:
150g kešu ořechů
150g sojového jogurtu
1 lžička soli
4 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce agaru

Postup:

Dejte do mixéru kešu, sůl, jogurt a 1,5 dl vody a umixujte na hladou kaši. Tu přiklopte a nechte v pokojové teplotě 12-24 hodin stát a kysnout.
Druhý den přidejte škrob a důkladně rozmíchejte.
Agar uvařte v 1dl vody. Chvíli vařte a pak pomalu vmíchávejte připravenou směs. Vařte dokud směs nezhoustne, cca 4 minuty. Pak lžící nebo naběračkou namočenou ve vodě nabírejte jednotlivé „bochánky“ a přemísťujte je do mísy s ledovou vodou, kde je vyklopte. Nechte je ve vodě chladnout asi 20-30 minut, pak sceďte a vytáhněte.

Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu (http://sportuj.veganka.cz) a lektorem přednášek o veganství .

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>