Veganská mozzarella

Přínášíme recept na další veganský „sýr.“ Příprava je velmi jednoduchá, navíc i složením jde o docela zdravou potravinu. A v neposlední řadě, na rozdíl od řady jiných domácích „sýrů“ má tento velmi autentickou chuť…

Ingredience:
150g kešu ořechů
150g sojového jogurtu
1 lžička soli
4 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce agaru

Postup:

Dejte do mixéru kešu, sůl, jogurt a 1,5 dl vody a umixujte na hladou kaši. Tu přiklopte a nechte v pokojové teplotě 12-24 hodin stát a kysnout.
Druhý den přidejte škrob a důkladně rozmíchejte.
Agar uvařte v 1dl vody. Chvíli vařte a pak pomalu vmíchávejte připravenou směs. Vařte dokud směs nezhoustne, cca 4 minuty. Pak lžící nebo naběračkou namočenou ve vodě nabírejte jednotlivé „bochánky“ a přemísťujte je do mísy s ledovou vodou, kde je vyklopte. Nechte je ve vodě chladnout asi 20-30 minut, pak sceďte a vytáhněte.


 
Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu a autorem e-booku Veganství prakticky.

2 Komentářů k “Veganská mozzarella

  • 18.12.2018 at 10.54
    Permalink

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat na vlastnosti mozzarelly. Má i podobnou strukturu jako klasická při rozpečení? Roztaví se a spojí?
    Děkuji :)

    Reply
  • 1.4.2019 at 8.17
    Permalink

    dobrý den. prosím , čím se dá nahradit sojový jogurt?
    děkuji

    Reply

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>