Veganská mozzarella
Přínášíme recept na další veganský „sýr.“ Příprava je velmi jednoduchá, navíc i složením jde o docela zdravou potravinu. A v neposlední řadě, na rozdíl od řady jiných domácích „sýrů“ má tento velmi autentickou chuť…
Ingredience:
150g kešu ořechů
150g sojového jogurtu
1 lžička soli
4 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce agaru
Postup:
Dejte do mixéru kešu, sůl, jogurt a 1,5 dl vody a umixujte na hladou kaši. Tu přiklopte a nechte v pokojové teplotě 12-24 hodin stát a kysnout.
Druhý den přidejte škrob a důkladně rozmíchejte.
Agar uvařte v 1dl vody. Chvíli vařte a pak pomalu vmíchávejte připravenou směs. Vařte dokud směs nezhoustne, cca 4 minuty. Pak lžící nebo naběračkou namočenou ve vodě nabírejte jednotlivé „bochánky“ a přemísťujte je do mísy s ledovou vodou, kde je vyklopte. Nechte je ve vodě chladnout asi 20-30 minut, pak sceďte a vytáhněte.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na vlastnosti mozzarelly. Má i podobnou strukturu jako klasická při rozpečení? Roztaví se a spojí?
Děkuji
dobrý den. prosím , čím se dá nahradit sojový jogurt?
děkuji