Domácí vegan „sýr“
Ingredience:
100g vařených batátů (jeden kus)
50g natural tofu
30ml oleje
trochu lahůdkového droždí
3 lžičky šťávy z citronu
5g soli
Postup:
Vše umixujeme na kaši a přimícháme 200ml sojového nápoje + 10g agaru. Všechno musí být dost studené, takže nespěchejte a po uvaření nechte batáty vystydnout. Pokud dáte hodně droždí, chutná to jako zrající sýr. Vzniklou směs za stálého míchání vařte 2 min a pak dejte do formičky nebo misky ztuhnout.
recept od Zuzany Dlouhé
=> další recept na „sýr“ zde
Ahoj! droždí dáváš normální, nebo lahůdkové?? je tam psáno kousek- tak jsme dali normání…..udělala jsem to přesně podle receptu a moc nám to nechutná :((
Ahoj, dávám lahůdkové. Ta formulace je chyba, jdu ji opravit. Díky za upozornění! Právě to lahůdkové droždí tou dodává „sýrovou“ chuť..
Proč v ingrediencích není napsaný i sojový nápoj a agar?
Muze se pouzit agar v prasku?
Určitě!! V receptu se přímo myslí prášek..
Dobrý den,
jen pro ujasnění, sojový nápoj myslíte mléko ? A směs z těchto všech ingrediencí smícháme i s agarem, stále za studena? A poté postupně přivedeme k varu a vaříme 2 min ?
Jen abych to nepopletl
Ano.. Agar jsem myslím přidával až při varu…
Ahoj. Mozem namiesto agaru pouzit psylium?