No i v tomto případě si dovolím upozornit, že toto zcela určitě není čistě veganské. A to z důvodu přidání strouhanky. Neboť rohlík, a běžné pečivo z kterého se strouhanka dělá je tvořeno z margarinu a jak můžete například na wikipedii najít: Margarín je potravinářský výrobek získaný sice z rostlinných tuků, ale obsahuje maximálně 3 % mléčného tuku.
Tím je tedy pro vegany vyškrtnut nejen rohlík, ale i cokoliv z něj vyrobené – tedy i strouhanka…
Chválím vaši snahu o veganskou propagaci, ale prosím nemystifikujte ostatní, svou nedostatečnou informovaností. Děkuji
Vždyť vůbec nevíš, odkud ta strouhanka pochází.. Já mám třeba strouhanku ze svého pečiva, kde jen mouka a kvásek.. A btw., brát wikipedii jako zdroj informací taky není nejspolehlivější..
Zdá se mi, že nic není 100% veganské. Viz třeba sójové mlíko Zajíc, kdysi podle složení veganské, pak jim ale hygiena (podle jedné verze událostí) sdělila, že výrobní linku mají tak zanesenou od mléčných komponent jiného svého výrobku (jakési sušené syrovátky), že se jim to dostává i do Zajíce. Do něho to sice nedávají úmyslně, ale protože je zpracováván na stejné lince, je jí v něm tolik, že je to snadno měřitelné, a museli mléčnou bílkovinu přidat do Zajícova složení. Byl tedy Zajíc předtím veganský nebo ne? Měl bych se cítit špatně, že jsem ho do té změny na obalu používal?
Zdá se mi, že není možné být 100% veganem či vegankou. (Pro některé z nás pak i proto, že v každé koupené věci je [veškerá?] práce pocházející z námezdního otroctví [https://en.wikipedia.org/wiki/Wage_slavery].) Jde si jen zvolit, co jde přes mou míru tolerance, řekl bych. Tedy: „éčka“ si nepamatuju, a proto neřeším; při nákupu dvakrát přemýšlím, jestli např. v lednu potřebuju maliny z Mexika..
Mnam, vypada to fantasticky, škoda že jsem tak líná si to připravit, snad o víkendu =)
Vyzkoušíme, díky!
Luxusní, vypadá to moc dobře!
No i v tomto případě si dovolím upozornit, že toto zcela určitě není čistě veganské. A to z důvodu přidání strouhanky. Neboť rohlík, a běžné pečivo z kterého se strouhanka dělá je tvořeno z margarinu a jak můžete například na wikipedii najít: Margarín je potravinářský výrobek získaný sice z rostlinných tuků, ale obsahuje maximálně 3 % mléčného tuku.
Tím je tedy pro vegany vyškrtnut nejen rohlík, ale i cokoliv z něj vyrobené – tedy i strouhanka…
Chválím vaši snahu o veganskou propagaci, ale prosím nemystifikujte ostatní, svou nedostatečnou informovaností. Děkuji
Vždyť vůbec nevíš, odkud ta strouhanka pochází.. Já mám třeba strouhanku ze svého pečiva, kde jen mouka a kvásek.. A btw., brát wikipedii jako zdroj informací taky není nejspolehlivější..
Zdá se mi, že nic není 100% veganské. Viz třeba sójové mlíko Zajíc, kdysi podle složení veganské, pak jim ale hygiena (podle jedné verze událostí) sdělila, že výrobní linku mají tak zanesenou od mléčných komponent jiného svého výrobku (jakési sušené syrovátky), že se jim to dostává i do Zajíce. Do něho to sice nedávají úmyslně, ale protože je zpracováván na stejné lince, je jí v něm tolik, že je to snadno měřitelné, a museli mléčnou bílkovinu přidat do Zajícova složení. Byl tedy Zajíc předtím veganský nebo ne? Měl bych se cítit špatně, že jsem ho do té změny na obalu používal?
Zdá se mi, že není možné být 100% veganem či vegankou. (Pro některé z nás pak i proto, že v každé koupené věci je [veškerá?] práce pocházející z námezdního otroctví [https://en.wikipedia.org/wiki/Wage_slavery].) Jde si jen zvolit, co jde přes mou míru tolerance, řekl bych. Tedy: „éčka“ si nepamatuju, a proto neřeším; při nákupu dvakrát přemýšlím, jestli např. v lednu potřebuju maliny z Mexika..