Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu a autorem e-booku Veganství prakticky.

6 Komentářů k “Tofu karbenátky zapečené v rajčatové omáčce

  • 19.3.2013 at 0.28
    Permalink

    Mnam, vypada to fantasticky, škoda že jsem tak líná si to připravit, snad o víkendu =)

    Reply
  • 14.11.2013 at 11.59
    Permalink

    No i v tomto případě si dovolím upozornit, že toto zcela určitě není čistě veganské. A to z důvodu přidání strouhanky. Neboť rohlík, a běžné pečivo z kterého se strouhanka dělá je tvořeno z margarinu a jak můžete například na wikipedii najít: Margarín je potravinářský výrobek získaný sice z rostlinných tuků, ale obsahuje maximálně 3 % mléčného tuku.
    Tím je tedy pro vegany vyškrtnut nejen rohlík, ale i cokoliv z něj vyrobené – tedy i strouhanka…

    Chválím vaši snahu o veganskou propagaci, ale prosím nemystifikujte ostatní, svou nedostatečnou informovaností. Děkuji

    Reply
    • vegaholic
      12.1.2014 at 15.09
      Permalink

      Vždyť vůbec nevíš, odkud ta strouhanka pochází.. Já mám třeba strouhanku ze svého pečiva, kde jen mouka a kvásek.. A btw., brát wikipedii jako zdroj informací taky není nejspolehlivější..

      Reply
  • 12.1.2014 at 11.04
    Permalink

    Zdá se mi, že nic není 100% veganské. Viz třeba sójové mlíko Zajíc, kdysi podle složení veganské, pak jim ale hygiena (podle jedné verze událostí) sdělila, že výrobní linku mají tak zanesenou od mléčných komponent jiného svého výrobku (jakési sušené syrovátky), že se jim to dostává i do Zajíce. Do něho to sice nedávají úmyslně, ale protože je zpracováván na stejné lince, je jí v něm tolik, že je to snadno měřitelné, a museli mléčnou bílkovinu přidat do Zajícova složení. Byl tedy Zajíc předtím veganský nebo ne? Měl bych se cítit špatně, že jsem ho do té změny na obalu používal?

    Zdá se mi, že není možné být 100% veganem či vegankou. (Pro některé z nás pak i proto, že v každé koupené věci je [veškerá?] práce pocházející z námezdního otroctví [https://en.wikipedia.org/wiki/Wage_slavery].) Jde si jen zvolit, co jde přes mou míru tolerance, řekl bych. Tedy: „éčka“ si nepamatuju, a proto neřeším; při nákupu dvakrát přemýšlím, jestli např. v lednu potřebuju maliny z Mexika..

    Reply

Napsat komentář: Martin Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>