Vegan bramborový salát

Na Vánoce nesmí chybět bramborový salát. Ten nejlepší recept na něj zde. A co k němu? Přeci buď robi jako rybu,  nebo veganský „krabí“ karbanátek

Vegan bramborový salát

Serving Size: dvě porce

Vegan bramborový salát

Ingredience:

  • 6 velkých brambor
  • svazek ředkviček
  • jarní cibulka
  • 3 šalotky
  • mrkev
  • půl papriky
  • 2 hrsti rukoly
  • hrst naklíčené čočky
  • 2 lžíce naklíčené řeřichy
  • půl uzeného tufu
  • půl bílého tofu
  • černá sůl
  • kurkuma
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • lžička hořčice
  • sojový jogurt (cca 200g)
  • 2 lžíce sojanézy

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce a až vychladnou, tak je oloupeme a nakrájíme na drobno.
  2. Na malé kousky nakrájíme šalotku, ředkvičky, jarní cibulku, rukolu, uzené tofu, a vše dáme do velké mísy.
  3. Bílé tofu rozdrobíme do vedlejší misky, smícháme s černou solí (cca 1,5 lžičky) a kurkumou (cca lžičku).
  4. Vzniklou směs smícháme s nakrájenou zeleninou.
  5. Přidáme jogurt, sojanézu, olej, hořčici, trochu soli a pepře, vše promícháme.
http://veganka.cz/vegan-bramborovy-salat/

Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu (http://sportuj.veganka.cz) a lektorem přednášek o veganství .

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>