Robi jako „ryba“
Další tip na štědrovečerní večeři, tentokrát alternativa ke smažené rybě z Robi „masa.“ Na obrázku vidíte tři varianty: „rybu“ pečenou (zdravější verze), smaženou a smaženou obalovanou (tradiční verze).
Robi jako „ryba“
Ingredience:
- 3 plátky robi
- 1,5 lžíce balzamikového octa
- 3,5 plátku mořské řasy (používali jsme nori,menší balení)
- 4 líce mouky
- 4 lžíce vody
- sůl
- mouka rozmíchanou ve vodě (cca 2:1)
- strouhanka
- červená paprika
- pepř
- sůl
na obalení
Postup:
- Všechny ingredience (kromě těch na obalování), rozmixujeme na hladkou směs, ze které vytvarujeme karbanátky. Pokud chceme zdravější verzi, položíme je na pečící papír, zakápneme olejem a pečeme dozlatova. Dobré je karbanátky během pečení otočit.
- Pokud jsme se rozhodli pro obalení a osmažení, připravíme si těstíčko z mouky a vody, přibližně v poměru 2:1, které mírně osolíme, opepříme a přidáme červenou papriku. Karbanátky nejprve namočíme do těstíčka ze všech stran a poté obalíme ve strouhance. Osmažíme dozlatova a máme hotovo.
7s47rfbd
bge30e
n8vkbj