Robi jako „ryba“

Další tip na štědrovečerní večeři, tentokrát alternativa ke smažené rybě z Robi „masa.“ Na obrázku vidíte tři varianty: „rybu“ pečenou (zdravější verze), smaženou a smaženou obalovanou (tradiční verze).

Robi jako „ryba“

Serving Size: 6 karbanátků

Robi jako „ryba“

Ingredience:

  • 3 plátky robi
  • 1,5 lžíce balzamikového octa
  • 3,5 plátku mořské řasy (používali jsme nori,menší balení)
  • 4 líce mouky
  • 4 lžíce vody
  • sůl
  • na obalení
  • mouka rozmíchanou ve vodě (cca 2:1)
  • strouhanka
  • červená paprika
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Všechny ingredience (kromě těch na obalování), rozmixujeme na hladkou směs, ze které vytvarujeme karbanátky. Pokud chceme zdravější verzi, položíme je na pečící papír, zakápneme olejem a pečeme dozlatova. Dobré je karbanátky během pečení otočit.
  2. Pokud jsme se rozhodli pro obalení a osmažení, připravíme si těstíčko z mouky a vody, přibližně v poměru 2:1, které mírně osolíme, opepříme a přidáme červenou papriku. Karbanátky nejprve namočíme do těstíčka ze všech stran a poté obalíme ve strouhance. Osmažíme dozlatova a máme hotovo.
http://veganka.cz/robi-jako-ryba/

 


 
Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu a autorem e-booku Veganství prakticky.

3 Komentářů k “Robi jako „ryba“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>