Moka oválky

Ingredience:

80 dkg hladké mouky
60 dkg alsan (rostlinné máslo)
24 dkg cukru moučky
1 vanilkový cukr
6 čajových lžiček kakaa
1 čokoláda na vaření

Postup:

Všechny ingredience smícháme dohromady, důkladně prohněteme a necháme do dalšího dne v lednici odležet. Těsto si následně vyválíme a vykrajovátkama vykrajeme tvary. Vyskládáme na vymazaný plech (stačí, když na vymazání použijem obal z másla) a pečeme asi na 180 – 200 cca 8-10 minut (pozor nutné kontrolovat, každá trouba peče trochu jinak, aby se nám cukroví nespálilo. Po vychladnutí namažeme krémem (viz níže) a slepíme dohromady. Poté polovinu namočíme do čokolády na vaření a ozdobíme mandlí.

Krém

Ingredience:

½ litru sojového mléka
2 vanilkové pudinky
1 alsan máslo
20 dkg cukru

Postup:

Uvaříme puding a necháme vychladnout. Vznikné hustá hmota, kterou po vychladnutí rozšleháme. Ve vedlejší misce si rozšleháme 1 alsan máslo, 20 dkg moučkového cukru a postupně přidáváme rozmíchaný puding. Přidáme jednu až dvě čajové lžižky mleté kávy.

5 Komentářů k “Moka oválky

  • Pingback: Vánoční cukroví | veganka.cz

  • 20.11.2015 at 19.53
    Permalink

    Dobrý večer,
    chtěla jsem se zeptat na trvanlivost? jinak to vypadá moc chutně :-) Díky

    Reply
  • 14.3.2016 at 17.18
    Permalink

    Lidičky, vzpamatujte se! Když nechcete jiśt maso, ok, ale nemůžete to nahrazovat cukrem a moukou a sójou, to je největší zlo!

    Reply
    • Pavel Houdek
      28.3.2016 at 19.32
      Permalink

      Z čeho usuzujete, že maso nahrazujeme cukrem, moukou a sojou, prosím? Tohle je recept na vánoční cukroví, to snad děláte z libové šunky?

      Reply
  • 13.5.2017 at 19.47
    Permalink

    Proč se jmenují moka? Moka jsou obvykle kávová.

    Reply

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>