Dva letní raw tipy

Polévka gazpacho

Do mixéru dáte (na jednu porci) tři větší rajčata, půl okurky, menší papriku, dva stroužky česneku, půlku cibule a cca tři lžíce olivového oleje. Pak už stačí jen mixér pustit a vše rozmixovat.

Ačkoliv se to v důstojnické škole neučí, polévka gazpacho se podává studená, ozdobená čerstvými bylinkami (natrhaným oregánem a bazalkou), olivami, kapkou olivového oleje doprostřed a případně chlebovými krutonky.

Osvěžující koktejl

Do mixéru dáte zhruba čtvrt melounu a šťávu z jednoho grepu. Rozmixujete, dáte vychladit a podáváte s čerstvě natrhanými lístky máty.


 
Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu a autorem e-booku Veganství prakticky.

Jeden komentář k “Dva letní raw tipy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>