Úvod do veganství pro začátečníky – s ochutnávkou
Chutnají vám veganská jídla a chtěli byste se tak více stravovat i doma? Uvažujete o přechodu na rostlinnou stravu? Pak je tato přednáška právě pro vás!
Na přednášce projdeme základy rostlinného stravování po kulinářské i výživové stránce. Představíme si méně známé veganské potraviny a alternativy masa (seitan, tofu, tempeh a další), povíme si o jejich využití v kuchyni i výživových hodnotách. Seznámíme se se základními zásadami vyvážené rostlinné stravy, povíme si o nejčastějších chybách začátečníků a začátečnic a jak se jim vyvarovat a probereme užitečné rady pro přechod na tento způsob stravování. Dostatek času zbude i na odpovědi na dotazy.
Součástí přednášky je ochutnávka potravin, o kterých bude v přednášce řeč.
Přednášet bude Pavel Houdek, který je veganem 18 let. Celou dobu se v oblasti rostlinného stravování vzdělává, často přednáší a publikuje. Vede web veganka.cz a spoluzaložil Vegan sport club.
Děkuji za článek Jak se stát veganem a nezbláznit se. Mám poruchu metabolismu a neumím zpracovat cholesterol. Přechod na veganskou stravu bude pro mě vysvobozením. Musím se vyhýbat potravinám jako je živočišný tuk, cukr, čokoláda, sladké pečivo. Intuitivně jsem si vybírala Tempeh, Seitánky, Tofu. Vyrábím pomazánky z cizrny a využívám do salátů jen panenské oleje. Chtěla bych se vyhnout užívání léků a nevím zda se to povede.