Úvod do veganství pro začátečníky – s ochutnávkou

Chutnají vám veganská jídla a chtěli byste se tak více stravovat i doma? Uvažujete o přechodu na rostlinnou stravu? Pak je tato přednáška právě pro vás!

Na přednášce projdeme základy rostlinného stravování po kulinářské i výživové stránce. Představíme si méně známé veganské potraviny a alternativy masa (seitan, tofu, tempeh a další), povíme si o jejich využití v kuchyni i výživových hodnotách. Seznámíme se se základními zásadami vyvážené rostlinné stravy, povíme si o nejčastějších chybách začátečníků a začátečnic a jak se jim vyvarovat a probereme užitečné rady pro přechod na tento způsob stravování. Dostatek času zbude i na odpovědi na dotazy.
Součástí přednášky je ochutnávka potravin, o kterých bude v přednášce řeč.

Přednášet bude Pavel Houdek, který je veganem 18 let. Celou dobu se v oblasti rostlinného stravování vzdělává, často přednáší a publikuje. Vede web veganka.cz a spoluzaložil Vegan sport club.

prednaska_veggo

Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu (http://sportuj.veganka.cz) a lektorem přednášek o veganství .

Jeden komentář k “Úvod do veganství pro začátečníky – s ochutnávkou

  • 17.12.2017 at 11.40
    Permalink

    Děkuji za článek Jak se stát veganem a nezbláznit se. Mám poruchu metabolismu a neumím zpracovat cholesterol. Přechod na veganskou stravu bude pro mě vysvobozením. Musím se vyhýbat potravinám jako je živočišný tuk, cukr, čokoláda, sladké pečivo. Intuitivně jsem si vybírala Tempeh, Seitánky, Tofu. Vyrábím pomazánky z cizrny a využívám do salátů jen panenské oleje. Chtěla bych se vyhnout užívání léků a nevím zda se to povede.

    Reply

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>