Sojová sekaná

Ingredience:

1 balení sojového granulátu, sojová omáčka, česnek, hořčice, pepř, kmín, majoránka, rostlinný olej (slunečnicový), hraška vegan, hladká mouka

Cca 6 porcí

Uvaříme sojový granulát. Doporučuji nasypat balíček granulátu do osolené vařící vody, vařit 10 minut, přecedit a znovu v čisté vodě vařit dalších 10 minut (granulát ztratí tu typickou pachuť sojového masa). Uvařený a scezený granulát přesypeme do mísy, přidáme 2 lžíce sojové omáčky, 4 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce hořčice, pepř, kmín podle chuti a menší hrst majoránky (tu je dobré prolnout v dlani, pustí více chuť). Přidáme asi 1 dcl oleje, a rozmixovanou hrašku s vodou (2-3 polévkových lžic hrašky s 1dc vody, namísto vajíčka, ale není třeba). Přidáme strouhanku cca z 1 rohlíku a dohustíme moukou (tak, aby se daly udělat ovály, nebo koule o průměru 7 cm). Těsto ochutnáme a podle potřeby ještě přidáme koření. Položíme na vymazaný plech a pečeme do hněda (cca 40 minut).Vprůběhu pečení ještě podlíváme vývarem, aby se sekaná nepřipálila.
Kombinací je spoustu, místo granulátu je výborná třeba pohanka, nemusí s z toho dělat sekaná, ale třeba karbenátky.
Celkem dobrá varianta jídla, které vařím pro kapely, které jsou na tour. Jednoduché, relativně levné a výborné.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>