Rýžový koláč

Ingredience:

Vařená rýže natural – 3 hrnky (750 ml)
Hustá vločková kaše – 1 hrnek (250 ml)
Jablka – 4 ks (0,5 kg)
Hrozinky – 1 balení (100 g)
Citrónová šťáva – 1 polévková lžíce

– vychladlou uvařenou rýži a vločkovou kaši smísíme s rozsekanými a propláchnutými hrozinkami
( 1 hodinu macerované ve vodě s citrónovou šťávou)

– k hmotě přidáme nahrubo nastrouhaná jablka

– vytvarujeme asi 2 cm silnou placku se zdviženými okraji, pečeme ji asi patnáct minut v troubě na plechu vytřeném olejem

– na hotovou placku je výborná náplň připravená z dušených jablek, cuket, skořice a hrozinek.

recept od Alli Adonis

Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu (http://sportuj.veganka.cz) a lektorem přednášek o veganství .

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>