Pikantní rajčatová polévka
Nastává sezóna rajčat – a my přinášíme recept na jednoduchou, osvěžující polévku z tohoto vynikajícího ovoce…
Ingredience (2 porce):
– olej s chilli příchutí (nebo práškové chilli – když tam nebude, tak polévka nebude pikantní, ale bude stejně dobrá)
– 6 velkých rajčat
– bylinkový bujón nebo vývar
– oregano, tymián, bazalka
– česnek
– cibule šalotka
– voda
– k podávání sojový jogurt a krutony
Postup:
Rajčata oloupeme a nakrájíme. Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku, přidáme rajčata a zalijeme cca 100ml vody nebo vývaru. Můžeme přidat špetku chilli, pokud nepoužíváme pikantní olej. Přidáme bujón, oregáno, tymián a pár minut povaříme. Přidáme česnek, polévku rozmixujeme ponorným mixérem (je-li moc hustá, můžeme v této fázi přidat vodu) a nakonec přidáme pokrájenou bazalku. Můžeme podávat s lžičkou sojového jogurtu a krutony.
Kde je cukor a rajčinový pretlak?