Pikantní rajčatová polévka

Nastává sezóna rajčat – a my přinášíme recept na jednoduchou, osvěžující polévku z tohoto vynikajícího ovoce…

Ingredience (2 porce):

– olej s chilli příchutí (nebo práškové chilli – když tam nebude, tak polévka nebude pikantní, ale bude stejně dobrá)
– 6 velkých rajčat
– bylinkový bujón nebo vývar
– oregano, tymián, bazalka
– česnek
– cibule šalotka
– voda
– k podávání sojový jogurt a krutony

Postup:

Rajčata oloupeme a nakrájíme. Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku, přidáme rajčata a zalijeme cca 100ml vody nebo vývaru. Můžeme přidat špetku chilli, pokud nepoužíváme pikantní olej. Přidáme bujón, oregáno, tymián a pár minut povaříme. Přidáme česnek, polévku rozmixujeme ponorným mixérem (je-li moc hustá, můžeme v této fázi přidat vodu) a nakonec přidáme pokrájenou bazalku. Můžeme podávat s lžičkou sojového jogurtu a krutony.

Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu (http://sportuj.veganka.cz) a lektorem přednášek o veganství .

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>