Pečený kešu „sýr“ se sušenými rajčaty

Vyzkoušel jsem další variantu domácího veganského sýra. Tentokrát jde o pečený sýr z kešu. Nerozpouští se, použít se dá spíš samostatně jako delikatesa, jako součást ozdobného talíře, případně na chleba.

Ingredience:

2 hrnky kešu ořechů (namočených přes noc ve vodě)
½ šálku sušených rajčat v oleji
2 stroužky česneku
sůl

Postup:

Ořechy a česnek rozmixujte na kaši a dochuťte špetkou soli. Podle kvality mixéru možná budete muset přidat trochu vody, ale čím méně, tím lépe (já dal asi lžičku). Hotovou hmotu vyklopte do čisté utěrky a nechte půl hodiny odstát – utěrka vysaje přebytečnou vodu. Po půl hodiny dejte hmotu do misky, protlačte do ní česnek a přidejte nadrobno nakrájená rajčata. Vzniklou hmotu dejte do formy (já použil silikonovou formu na muffiny, výsledkem byly akorát malá kolečka „sýra,“ protože tato hmota pochopitelně nenakyne) a nechejte min. 12 hodin odležet v lednici.
Pečte v troubě na 180 stupňů zhruba 45 minut – „sýr“ je hotový, když začne zlátnout a má kůrku.


 
Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu a autorem e-booku Veganství prakticky.

2 Komentářů k “Pečený kešu „sýr“ se sušenými rajčaty

  • 27.7.2016 at 11.12
    Permalink

    Zajímalo by mě jak dlouho tyto sýry vydrží do kdy je spotřebovat?děkuji za odpověd

    Reply
    • Pavel Houdek
      3.8.2016 at 22.29
      Permalink

      Kdykoliv jsem jej dělal, snědl jsem jej prakticky hned, takže nevím…

      Reply

Napsat komentář: Eva Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>