Pečený kešu „sýr“ se sušenými rajčaty
Vyzkoušel jsem další variantu domácího veganského sýra. Tentokrát jde o pečený sýr z kešu. Nerozpouští se, použít se dá spíš samostatně jako delikatesa, jako součást ozdobného talíře, případně na chleba.
Ingredience:
2 hrnky kešu ořechů (namočených přes noc ve vodě)
½ šálku sušených rajčat v oleji
2 stroužky česneku
sůl
Postup:
Ořechy a česnek rozmixujte na kaši a dochuťte špetkou soli. Podle kvality mixéru možná budete muset přidat trochu vody, ale čím méně, tím lépe (já dal asi lžičku). Hotovou hmotu vyklopte do čisté utěrky a nechte půl hodiny odstát – utěrka vysaje přebytečnou vodu. Po půl hodiny dejte hmotu do misky, protlačte do ní česnek a přidejte nadrobno nakrájená rajčata. Vzniklou hmotu dejte do formy (já použil silikonovou formu na muffiny, výsledkem byly akorát malá kolečka „sýra,“ protože tato hmota pochopitelně nenakyne) a nechejte min. 12 hodin odležet v lednici.
Pečte v troubě na 180 stupňů zhruba 45 minut – „sýr“ je hotový, když začne zlátnout a má kůrku.
Zajímalo by mě jak dlouho tyto sýry vydrží do kdy je spotřebovat?děkuji za odpověd
Kdykoliv jsem jej dělal, snědl jsem jej prakticky hned, takže nevím…