Pařížské rohlíčky

Ingredience:

14 dkg mletých vlašských ořechů
14 dkg mletého cukru
7 dkg hrubé mouky
4 polévkové lžíce sojového mléka
(strouhanka)

Postup:

Všechny ingredience smícháme dohromady. Těsto musí držet pohromadě. Pokud se rozpadá, na zahuštění přidáme trochu strouhanky. Necháme chvíli odležet. V dlaních vytvrarujeme rohlíčky a pečeme na pečícím papíře asi 5 minut při teplotě 200 °C.

 Krém:

Ingredience:

1 vegan šlehačka
1 tabulka čokolády na vaření
1 celé alsan rostlinné máslo.

Postup:

Ve šlehačce důkladně rozpustíme čokoládu a necháme vychladit. Po vychlazení přidáme rostlinný tuk a vyšleháme. Cukrářský pytlík naplníme krémem, který nazdobíme na rohlíčky. Dáme důkladně vychladit. Rozpustíme čokoládu s máslem a vychlazené rohlíčky do něj namočíme a dáme zase vychladit.


 

4 Komentářů k “Pařížské rohlíčky

  • Pingback: Vánoční cukroví | veganka.cz

  • 27.11.2015 at 10.37
    Permalink

    Můžu se prosím zeptat jakou vegan šlehačku máte na mysli? Předem děkuji za odpověď :)

    Reply
  • 6.12.2015 at 14.02
    Permalink

    Dobrý den, jakou mají trvanlivost tyto rohlíčky a předpokládám, že skladovat se mají v chladu…

    Reply
  • 22.12.2015 at 19.11
    Permalink

    No tak místo pařížských rohlíčku jsem byla nucen vytvořit pařížské kopečky :D, těsto dle receptu mi přišlo nějaké divné musela jsem přidat máslo a ještě mouku aby jsem z toho vůbec mohla něco tvořit :D, ted je to v troubě tak uvidím co z toho vyleze, ale tento recept už asi bohužel dělat znova nebudu 😉

    Reply

Napsat komentář: BERIZNA Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>