Pařížské rohlíčky
Ingredience:
14 dkg mletých vlašských ořechů
14 dkg mletého cukru
7 dkg hrubé mouky
4 polévkové lžíce sojového mléka
(strouhanka)
Postup:
Všechny ingredience smícháme dohromady. Těsto musí držet pohromadě. Pokud se rozpadá, na zahuštění přidáme trochu strouhanky. Necháme chvíli odležet. V dlaních vytvrarujeme rohlíčky a pečeme na pečícím papíře asi 5 minut při teplotě 200 °C.
Krém:
Ingredience:
1 vegan šlehačka
1 tabulka čokolády na vaření
1 celé alsan rostlinné máslo.
Postup:
Ve šlehačce důkladně rozpustíme čokoládu a necháme vychladit. Po vychlazení přidáme rostlinný tuk a vyšleháme. Cukrářský pytlík naplníme krémem, který nazdobíme na rohlíčky. Dáme důkladně vychladit. Rozpustíme čokoládu s máslem a vychlazené rohlíčky do něj namočíme a dáme zase vychladit.
Pingback: Vánoční cukroví | veganka.cz
Můžu se prosím zeptat jakou vegan šlehačku máte na mysli? Předem děkuji za odpověď
Dobrý den, jakou mají trvanlivost tyto rohlíčky a předpokládám, že skladovat se mají v chladu…
No tak místo pařížských rohlíčku jsem byla nucen vytvořit pařížské kopečky :D, těsto dle receptu mi přišlo nějaké divné musela jsem přidat máslo a ještě mouku aby jsem z toho vůbec mohla něco tvořit :D, ted je to v troubě tak uvidím co z toho vyleze, ale tento recept už asi bohužel dělat znova nebudu 😉