Kakaové košíčky
Vánoční „necukroví“ – mlsejte zdravě! Tentokrát se vydáme do krajiny čokoládové chuti:
Kakaové košíčky
Ingredience:
- 1 šálek jáhel
- 2 banány
- 50g kakaových bobů (nebo nastrouhaná čokoláda)
- 6 datlí
- skořice
Postup:
- Všechny ingredience rozmixujeme na krém.
- Nandáme do papírových košíčků.
- Košíčky můžeme posypat skořicí a dozdobit např. ořechy.
- Z krému můžeme alternativně vytvarovat kuličky, které obalíme ve skořici.
ty jáhly bych teda nejdřív uvařila
Ne, vážně? :-O
Hmota není vůbec tvárná, vytváří to hovínka v košíčku. A chutná to jako pudink, ne jako cukroví. Nedoporučuji.
Jáhly jsem uvařila. Z výsledného krému jsem uválela kuličky (namáčela jsem ruce do vody, jinak se hmota lepila na dlaně). Kuličky jsem dala vychladit do lednice asi na 2 hod. Pak jsem rozputila čokoládu a kuličky v ní obalovala. Kuličky obalené v čokoládě chutnají dobře, příště jen krém ještě dosladím datlovým sirupem, aby byly sladší.
Dělala jsem poloviční várku (vyšlo to cca na 60 košíčků). Jáhly jsem uvařila (vodu osolila), místo kakaových bobů jsem použila přírodní kakao (raw), vytvořenou směs jsem dosladila troškou javorovým sirupem. Pomocí dvou malých lžiček jsem tuto hmotu vkládala do košíčků (byla hodně mazlavá), ale v chladu tato směs ztuhla. Košíčky jsem dozdobila roztavenou hořkou čokoládou s rostlinným máslem a vrh zasypala špetkou mletých vlašských ořechů.
Nejen mě, ale i celé rodině tyto košíčky chutnají.