Domácí vegan „sýr“ tavenýr
Další z receptů na domácí vegan „sýr,“ tentokrát ve stylu tavenýru.
Ingredience:
1/2 šálku mandlí
2 lžičky hořčice
1/2 šálku lahůdkové droždí
6 polévkových lžic citrónové šťávy
lžička soli
trochu bylinek (oregáno atd.)
2 lžičky sušeného česneku
1 a ½ lžíce agaru
Postup:
Přiveďte k varu 1 a půl šálku vody, vsypte 1 a půl polévkové lžíce agaru, ztlumte a cca 10 minut míchejte metličkou. Poté vlijte do mixéru s předem rozmixovanou směsí ostatních surovin, domixujte do hladka a nalejte do formičky. Dejte na studené místo asi na hodinu vychladit (dokud směs neztuhne).
S ingrediencemi můžete volně experimentovat dle vlastní chuti a inspirace.
Ahoj, dělala jsem přesně podle návodu, ale sýr není dobrý, je hrozně cítít droždím, úplně to štípe na jazyku, taky je hodně přesolený a přečesnekovaný…to koření podruhé uberu, ale co s tím droždím? Je nutné ho tam dávat tolik? Nemáte jiný tip, jak ho nahradit?
Děkuji.
A dala jste lahudkove drozdi?