Domácí vegan „sýr“ tavenýr

Další z receptů na domácí vegan „sýr,“ tentokrát ve stylu tavenýru.

Ingredience:

1/2 šálku mandlí
2 lžičky hořčice
1/2 šálku lahůdkové droždí
6 polévkových lžic citrónové šťávy
lžička soli
trochu bylinek (oregáno atd.)
2 lžičky sušeného česneku
1 a ½ lžíce agaru

Postup:
Přiveďte k varu 1 a půl šálku vody, vsypte 1 a půl polévkové lžíce agaru, ztlumte a cca 10 minut míchejte metličkou. Poté vlijte do mixéru s předem rozmixovanou směsí ostatních surovin, domixujte do hladka a nalejte do formičky. Dejte na studené místo asi na hodinu vychladit (dokud směs neztuhne).
S ingrediencemi můžete volně experimentovat dle vlastní chuti a inspirace.


 
Pavel Houdek

Pavel Houdek

Dlouholetý vegan, sportovec, lektor a novinář. Vedle tohoto webu je také zakladatelem Vegan sport clubu a autorem e-booku Veganství prakticky.

2 Komentářů k “Domácí vegan „sýr“ tavenýr

  • 6.5.2015 at 10.24
    Permalink

    Ahoj, dělala jsem přesně podle návodu, ale sýr není dobrý, je hrozně cítít droždím, úplně to štípe na jazyku, taky je hodně přesolený a přečesnekovaný…to koření podruhé uberu, ale co s tím droždím? Je nutné ho tam dávat tolik? Nemáte jiný tip, jak ho nahradit?
    Děkuji.

    Reply
    • 26.5.2016 at 8.31
      Permalink

      A dala jste lahudkove drozdi?

      Reply

Napsat komentář: Monika Slaná Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>